Advokat: Utvrđeno da Dalibor Railić nije umiješan u ubistvo Radenka Bašića

Crna Hronika 27. mar 202212:05 0 komentara
N1

Ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića još nije razriješeno. Dalibor Railić bio je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu Bašića. Tužilaštvo je, izjavio je za N1 advokat Railića Damir Alagić, utvrdilo da nema dokaza da je on umiješan u ubistvo načelnika prijedorske policije.

”Tužilaštvo je procijenilo da, utvrđujući da ima alibi, donijelo rješenje o puštanju na slobodu mog branjenika i konstatovano je da su mu nanesene tjelesne povrede. Nakon toga moj branjenik je odmah uhapšen zbog počinjenja krivičnog djela gdje se dovodi u vezu, ne sa ubistvom, nego sa kriminalnom grupom vezano za Sky aplikaciju. Nismo još dobili rješenje Suda BiH o pritvoru, vjerujemo da ćemo ga dobiti u ponedjeljak. Mislimo da će biti rješenje gdje mu se određuje pritvor u trajanju od 30 dana”, rekao je Alagić za N1.

Istraga ubistva se nastavlja, a ministarstvo unutrašnjih poslova Repulike Srpske potvrdilo je da su u sinoćnjoj akciji u Banjaluci slobode lišene dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovale u ubistvu Radenka Bašića, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad