Banjalučanin smrtno stradao nakon slijetanja auta u Vrbas

Crna Hronika 30. dec 202211:43 0 komentara
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука

U stravičnoj nesreći koja se noćas u 3.30 h dogodila u Banjaluci, smrtno je stradala jedna osoba. Prilikom slijetanja vozila sa kolovoza u rijeku Vrbas preminuo je vozač Forda M.V. iz Banjaluke i to na licu mjesta.

Suvozač u navedenom vozilu, lice P.J. iz Banjaluke, je zadobilo tjelesne povrede i zbrinuto je na Univerzitetski – klinički centar Republike Srpske.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, izvršili su uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode u ulici od Zmijanja Rajka, Grad Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka realizovala je niz mjera i aktivnosti u sklopu kampanje „Slavi odgovorno“ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpke, u sklopu koje su građani upoznati sa opasnostima i o mogućim posledicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao zakonskim odredbama sankcionisanja za nezakonitu upotrebu.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 29.12.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala Z.Ć. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja iz člana 34.,40. i 41. Zakona o oružju i municiji. Naime, navedeno lice je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci na vidnom mjestu držalo gasni pištolj, a čiju nabavku, držanje i nošenje nije prijavilo nadležnom organu. Lice Z.Ć. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge „Kokain“. Navedeni gasni pištolj je uz potvrdu oduzet, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Apelujemo na građane da predstojeće praznike obilježe na miran i dostojanstven način, da ne koriste vatreno oružje, petarde i ostala pirotehnička sredstva, kako ne bi došlo do uznemiravanja građana, samopovređivanja ili povređivanja drugih lica. Posebno apelujemo, na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!