“Batinaš” Hofman osuđen na zatvorsku kaznu zbog šamaranja konobara, i dalje tvrdi da je sve bila “šala”

Crna Hronika 23. feb 202418:19 0 komentara
Facebook

Miljanu Vidoviću Hofmanu danas je u Osnovnom sudu u Rumi izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje. Sudilo mu se zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu, a na snimku tog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se osumnjičeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom te ga u jednom trenutku grize za obraz i hvata ga za lice dok su okruženi Vidovićevim drugarima.

Prije izricanja presude saslušani su svjedoci i oštećeni i oni su, kako je ranije pisao “Blic”, ponovili da je sve bila šala i da je snimak dogovoren ali i da je isiječen i da nije cijeli pušten. Snimak pogledajte OVDJE.

“Ovo je jedna neslana šala zbog koje četiri mjeseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Prethodno smo se dogovorili da snimimo skeč. Sve je to bila gluma. Ništa nije bilo stvarno. Ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio. Imao sam i prethodne slične skečeve na društvenim mrežama. Snimak nije napravljen mojim telefonom, ja ga nisam stavio na mreže i ne znam ko ga je stavio”, rekao je Vidović na prvom ročištu u svojoj odbrani.

Sudija je u svom obrazloženju izjavila da smatra da je Vidović kriv i odredila mu je desetomjesečnu kaznu zatvora u šta će mu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru. Međutim, nije prihvatila prijedlog odbrane okrivljenog da se njihov klijent do donošenja drugostepene presude pusti na slobodu tako da je Vidović zadržan u pritvoru o kojem će se naknadno odlučivati.

Facebook

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isiječen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

“Ovaj snimak što je objavljen prikazuje samo ono što meni ne odgovara, nema onog što je bilo prije i poslije toga. Oštećenog ni jednom radnjom na snimku nisam ugrozio”, naglasio je Vidović.

Podsjetimo, Vidović je uhapšen u jednom poznatom tržnom centru u Beogradu zajedno sa svojim bratom Ljubanom i to nakon što su društvenim mrežama počeli da kruže uznemirujući video snimci. Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu protiv braće Hofman, inače poznatih boksera, a optužnica je podignuta samo protiv Miljana dok se od krivičnog gonjena njegovog brata odustalo.

Braća Hofman “prosipali silu” i u Modriči

Braća Hofman posjetili su i Bosnu i Hercegovinu, tačnije Modriču gdje su upadali u ugostiteljske objekte, prijetil ii tražili “Srđana”.

“Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l’ ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno?” – govori na videoklipu Ljuban Hofman Vidović.

Policija ih je “ispratila” iz Modriče, a zbog svega je zasjedala i Skupština grada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!