Doboj: Vozaču četiri i po godine robije jer je pijan usmrtio pješaka

Crna Hronika 21. mar 202416:19 0 komentara
N1/F.Z.

Zoran Mlađenović (53) iz Doboja pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora jer sa oko 2,7 promila alkohola u krvi, autom usmrtio pješaka Nenada P. (61) iz Dervente.

Njemu je presudu izrekao Vrhovni sud Republike Srpske koji je potvrdio presudu dobojskog Okružnog suda za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Mlađenoviću je u izrečenu kaznu sud uračunao i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Optuženom je inače prvostepenom presudom izrečena mjera bezbjednosti zabrana upravljanja automobilom i oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od četiri godine.

Kako je navedeno u presudi, trajanje mjere oduzimanja vozačke dozvole računaće se nakon pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora neće se uračunavati u tu zabranu.

Ova tragična nesreća desila se 5. januara 2019. godine oko pola sata nakon ponoći na putu Modran-Johovac u mjestu Modran.

Navodi se da je Mlađenović vozio opel korsu i kretao se iz pravca Modrana u pravcu Johovca te da je zbog uticaja alkohola bio nesposoban za bezbjednu vožnju.

Kako se navodi na jednom dijelu puta, dolaskom u blizinu kuća u vlasništvu A. D.i C. I. u Modranu naletio je na pješaka P. N. koji se kretao desnom stranom kolovoza.

Udario ga je prednjim središnjim dijelom poklopca motora na udaljenosti od 70 centimetara od desne ivice kolovoza.

“Od udarca tijelo pješaka je nabačeno na prednje vjetrobransko staklo vozila, a nakon toga je palo na prednju stranu automobila, a zatim i na kolovoz”, navodi se u presudi.

Nakon toga vozilo je prednjim točkovima prešlo preko tijela pješaka te se zaustavilo. Dalje se dodaje da je nastradali pješak ostao ispod vozila iza prednjeg lijevog točka. On je preminuo na licu mjesta usljed gušenja zbog pritiska na grudni koš i trbuh.

Ubrzo nakon saobraćajne nesreće Mlađenović je uhapšen i pritvoren.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!