Hapšenja u Prijedoru povezana sa ubistvom načelnika krim policije?

Crna Hronika 05. sep 202211:59 0 komentara
N1

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su u Prijedoru, zbog sumnje da su počinili krivično djelo КD „Organizovani kriminal“, lišili slobode lica inicijala D.J, B.D. i H.G.

“Navedenim licima se takođe stavljaju na teret i druga djela, i to: licu D.J. КD „Iznuda“ i „Zloupotreba službenog položaja“, licu B.D. КD „Iznuda“ i licu H.G. КD „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lica će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedena u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“S obzirom da je lice D.J. policijski službenik Policijske uprave Prijedor, isti će biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka”, naveli su iz MUP Republike Srpske.

Portal Srpskainfo navodi kako se uhapšeni povezuju sa ubistvom načelnika krim policije Polocijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Ovaj portal objavio je i imena uhapšenih. Prema njihovim nezvaničnim informacijama radi se o Dejanu Jurišiću, Harisu Gredelju i Bojanu Dejanoviću.

Jurišić je, navode, pripadnik PU Prijedor, dok je Dejanović kum Dalibora Railića. Oni su navodno bili angažovani na zaštiti Railića koji je uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Bašića, koje je izvršio Aleksandar Mijatović.

Podsjetimo Radenko Bašić ubijen je 21. Marta u jutarnjim časovima, na putu ka radnom mjestu. Ubica mu je prišao sa leđa i ispalio hitac u glavu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad