Hrvatska: Smetale mu Covid mjere, planirao atentate na političare

PU ŠIBENIK

Dražen Kostan (53) imao je laserski ciljnik, pušku s prigušivačem, dva pištolja, streljivo...

Fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja, laserski ciljnik, puška s prigušivačem, dva pištolja i streljivo, dvije ručne bombe i dva noža dovoljan su dokaz za tužiteljstvo da je Dražen Kostan (53) pripremao terorističke napade protiv najviših državnih dužnosnika. Nakon što je dovršilo izvide u suradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a Ravnateljstva policije, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je podiglo optužnicu.

PU ŠIBENIK

Inače, Kostan je od februrara ove godine iza rešetaka šibenskog zatvora nakon što je “pao” u ruke policije zbog serije od devet razbojništava po Šibeniku, Tribunju i Skradinu odrađenih unazad 13 godina i “teških” 1,3 miliona kuna.

U tom je slučaju šibenska policija prezentirala izdašnu zapljenu šarolikog spektra stvari počevši od oružja do opreme koje su, kako doznajemo, usmjerile istragu i u drugim pravcima i koja je dovela do sasvim druge optužnice koju je podiglo zagrebačko tužiteljstvo.

Prema potonjoj optužnici, Kostan se tereti za kaznena djela protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva – točnije za pripremanje kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom iz članka 103. u vezi s člankom 97., stavak 1., točka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Komentari (0)

Vidi sve komentare