Identifikovana četiri maloljetnika koja su otela LGBT zastavu u Banjaluci

N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su četiri maloljetne osobe, koje su dana 08.03.2023. godine u Banjaluci u ulici Bana Milosavljevića, vrijeđale učesnike javnog skupa, te od jedne učesnice uzeli i otuđila zastavu koju je tom prilikom nosila, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.

“Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te je u skladu sa nalogom postujećeg tužioca, dana 17.03.2023. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačku odluku”, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Banjalučka policija obaviještena o napadu na aktiviste, napadnuta i novinarka?

Podsjetimo, grupa mladića napala je aktiviste “BH Povorke ponosa” u Banjalučkom naselju Obilićevo. Pod velikom policijskom pratnjom aktivisti su nakon napada sprovedeni do Policijske uprave Banjaluka. Napadnute su tri osobe, a demoliran je i objekat DKC Incel koje koristi udruženje građana iz Banjaluke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad