Ko je Bosanac koji je dobio doživotnu robiju u Njemačkoj za ubistvo Srbijanke

Crna Hronika 20. nov 202211:27 2 komentara
Mira Kostov (Facebook)

Sud u Minhenu nedavno je osudio Milana Reljića (53), državljanina Bosne i Hercegovine zbog ubistva penzionerke Mire Kostov (67), državljanke Srbije. Ubistvo se dogodilo u decembru 2020. godine, a kako piše njemački "Bild", Reljić je proglašen krivim po svim tačkama optužnice.

Upravo je optužnica ta koja i govori nešto više o ovom zločinu, ali i osuđeniku i njegovoj žrtvi. Naime, Milan R. je naveo da je po zanimanju mašinski inženjer, koji je pola svog života proveo u zatvoru.

Udario je najmanje osam puta

„Volio bih da mogu da vratim vrijeme unazad”, bilo je sve što je Reljić rekao pred sudom, gdje nije želio da iznosi odbranu. Kako stoji u optužnici, on je za bogatu penzionerku saznao od svog sina, koji je kratko vrijeme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u Bosnu i Hercegovinu, ispričao o bogatoj ženi koja posjeduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima kiriju naplaćuje u gotovini, pa je Reljić skovao plan.

“On je stigao u Minhen i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je oštrim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju u lokvi krvi. To mu nije bilo dovoljno, pa ju je udario u glavu“, navodi se u optužnici.

Uhvaćen na granici BiH i Srbije

Reljić se, navodi Merkur.de, dan nakon zločina autobusom vratio u BiH, da bi ga nekoliko meseci kasnije, tačnije 1. aprila, srbijanski policajci uhapsili na osnovu međunarodne potjernice dok je pokušavao prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine u Srbiju.

Kasnije je isporučen minhenskoj policiji, a javni tužilac je podigao optužnicu za ubistvo iz koristoljublja i za prikrivanje drugog zločina.

Njega je odao DNK trag ispod žrtvinih noktiju, na osnovu čega je policija ušla u trag Reljić, te raspisala poternicu.

Kako Nezavisne pišu, Reljić je inače javnosti poznat zato što je bio svjedok pokajnik u predmetu „Trezor“ kojim je obuhvaćeno više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno blizu dva miliona KM. Isti portal navodi da je Reljić u Njemačkoj sada osuđen na doživotnu robiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad