Muškarac u alkoholiziranom stanju napao i povrijedio policajce u Sarajevu

Crna Hronika 30. mar 202111:07 > 14:28
Izvor: N1

U ponedjeljak oko 20:20 sati u Sarajevu, policijski službenici Jedinice za saobraćaj lišili su slobode A. O., rođen 1966. godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

“Isti je u alkoholiziranom stanju, prilikom saobraćajne kontrole u ulici 24. juni, općina Vogošća, prethodno odbivši da se zaustavi vozilom kojim je upravljao na jasan znak policijskih službenika, iste fizički napao i povrijedio. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede”, navodi se u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Komentari

Vaš komentar