Nakon što je sebi ušio usta zatvorenik Milan Matković se pokušao izbosti olovkom

Crna Hronika 17. jan 202314:49
F. Z./N1

Milan Matković koji se nalazi u Državnom zatvoru u Vojkovićima štrajkuje glađu već pet dana. Nakon što je sebi zašio usta prošle sedmice, sada se pokušao izbosti. Iako se prvobitno pojavila informacija da se Matković povrijedio nožem, upravnik Siniša Perković demantovao je za N1 ovu informaciju.

“Zatvorenik Milan Matković se povrijedio olovkom. Povreda nije teška. On i dalje štrajkuje glađu”, rekao je Perković za N1.

Porodica je, kako saznajemo od Matkovićevog advokata Gorana Karadarević zabrinuta jer on ne jede i ne pije već pet dana.

Narkobos iz Trebinja Milan Matković zašio sebi usta u zatvoru u Vojkovićima

Matković i ostali stupili su u štrajk glađu 12. januara jer se bune zbog kršenja ljudskih prava zato što, navodno, smatraju da u svom slučaju nemaju pravo na nepristrasno suđenje i istragu, a sve zbog medijskih pritisaka, ali i drugih visokih zvaničnika ukjučujući i one međunarodne u BiH.

Podsjetimo, Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim djelima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

U augustu je u sklopu iste akcije uhapšen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se uhapšenih pet osoba dovodi u vezu sa više krivičnih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi“, zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Trenutno se pred njima vodi kazneni postupak pred Sudom BiH, a uhapšeni su u sklopu akcije koju je provela SIPA prošle godine u Trebinju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar