Osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora: Damir Mehić Bibi izručen iz Srbije u BiH

Crna Hronika 12. apr 202414:51 0 komentara
F.Z./N1/Ilustracija

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli od 5. aprila 2024. godine, izvršili preuzimanje optuženog D. M.

Kako saznaje Faktor.ba riječ je o Damiru Mehiću Bibiju, osuđenom za na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci zbog saučesništva u ubistvu Emira Džinića, kao i saučesništva u pokušaju ubistva Naila Hodžića te učestvovanja u grupi ljudi koja je počinila krivično djelo i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

– Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu. Navedeno optuženo lice je izručeno od nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana od Kantonalnog suda u Tuzli – saopćeno je iz Sudske policije FBiH

Kako se radi o osobi koja je poznata organima gonjenja i koja je optužena za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navode iz Sudske policije FBiH, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Kantonalni sud Tuzla 14. februara je nepravosnažno osudio Damira Mehića. Presuda je donesena za oružani obračun koji se, ispred zgrade Titanic u Tuzli dogodio 22. juna 2013. godine i bio kulminacija sukoba dvije kriminalne grupe, koje predvode Damir Mehić Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!