Otac Almira Raščića: On je ugostitelj i nije u kriminalu, normalna smo porodica

Facebook

Zdravstveno stanje bivšeg fudbalera Almira Raščića, koji je sinoć upucan u Goraždu u blizini zgrade u kojoj živi, i dalje je kritično. Potvrdio je to za N1, njegov otac Muhidin Raščić.

“U petak navečer oko 21:30 sati, Almir Raščić krenuo je po svoju suprugu i mlađeg sina, koji su se nalazili kod suprugine majke, dok je stariji sin ostao u stanu u kom žive. Sreća u nesreći je što stariji sin nije bio sa Almirom”, napominje Muhidin i nastavlja:

”Bio je samo u papučama, trenerci, i jakni. Postoji prolaz između dvije zgrade, s druge strane zgrade mu je bilo parkirano auto, on je krenuo i tada se to desilo. Čuo se pucanj. Dvojica komšija su to vidjeli, najprije se mislilo da je udaren bejzbol palicom. Oni su pozvali hitnu i on je prevežen u Hitnu pomoć u Goraždu, tu su ga pokušali staviti u vještačku komu. Potom je prebačen sanitetom na KCUS. Operacija je počela oko pola 2 i trajala je do 5 sati. Stavljen je u komu i ima oštećenje mozga.”

Ističe da njegov sin i cijela porodica nisu imali nikakve probleme, niti prijetnje koje bi mogle ukazivati da će se nešto ovakvo dogoditi.

”On je ugostitelj, nije ni u kakvom kriminalu. Ja nemam ni sa kim zavadu, nema nikakve dugove, normalna smo porodica, smatram jedna od uglednijih u gradu”,  završava razgovor Muhidin Raščić.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata nekadašnji fudbaler Almir Raščić, pretučen je, pa potom upucan i u glavu. Trenutno se nalazi na KCUS-u, a ljekari su rekli da je životno ugrožen. Policija traga za napadačima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar