Potvrđena optužnica protiv Spahovića koji je autom udario sina Danisa Tanovića

Crna Hronika 06. maj 202216:43 > 16:50 0 komentara
N1

Općinski sud Sarajevo (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Benjamina Spahovića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Optuženi se tereti da je 11. februara u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad, krećući se kolovozom iz pravca Skenderije prema Bistriku/Trg Austrije, upravljajući putničkim motornim vozilom marke „porsche cayenne s diesel“, iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, napravio više propusta iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Optužnica Spahovića tereti da je ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h u naseljenom mjestu, gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h, te propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu reguliranom svjetlosnim saobraćajnim znacima na upaljen signal – crveno svjetlo na semaforu kao zabrana prolaska za motorna vozila.

Usljed toga je, kako se u optužnici navodi, prednjim lijevim čeonim dijelom vozila kojim je upravljao izvršio nalet na pješaka, odbacivši ga na kolovoz na udaljenosti od 32,60 metara od mjesta kontakta, uslijed čega je maloljetni pješak zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

U optužnici je predloženo da se Benjaminu Spahoviću izrekne mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B“ kategorije, kao i produženje mjere pritvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!