Raspisana crvena Interpolova potjernica za Adelom Kabašem

Crna Hronika 07. jan 202214:05
Interpool

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Adelom Kabašem iz Sarajeva, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo Mehmeda Ramića na Pofalićima koje se desilo 12.decembra prošle godine.

Kabaš se traži, kako je navedeno na sajtu Interpola zbog ubistva, a na zahtjev pravosudnih organa Bosne i Hercegovine.

Zbog ubistva Ramića, u pritvoru se nalaze Amel Jašarević, Edvin Imamović i Igor Zuko.

Imamović se tereti za pomaganje u krivičnom djelu a Zuko za pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog djela.

Podsjećamo, Mehmed Ramić (25) ubijen je 12. decembra naveče, kada je na njega pucano iz automobila u sarajevskom naselju Pofalići, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Amel Jašarević (30), dok se tragalo za Sarajlijom Adelom Kabašem (30), koji se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

Kako je federalnim medijima rekao Jašarevićev advokat Omar Mehmedbašić, osumnjičeni je na saslušanju u MUP-u Kantona Sarajevo priznao da je kobne noći pucao na Pofalićima kada je ubijen Ramić.

Prema njegovim riječima, Jašarević je priznao da je pucao i da je upravo on pozvao policiju s lica mjesta, gdje ga je policija i zatekla.

“Branim ga deset godina i nikada nije bježao od odgovornosti”, kazao je Mehmedbašić.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko dana prije ubistva su se Jašarević i nastradali Ramić posvađali. Jašarević je odranije poznat policiji po krivičnim djelima, a hapšen je zbog paljenja vozila.

Komentari

Vaš komentar