Tragedija na Ilidži: Muškarac automobilom usmrtio dvogodišnje dijete

Crna Hronika 07. maj 202410:46 0 komentara
Foto: N1 / F.Z. (Ilustracija)

Na području Općine Ilidža jučer je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dijete koje je na mjestu nesreće preminulo.

Ovo su naveli iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Dana 06.05.2024.godine, u 17.45 sati, na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka-djeteta od strane putničkog motornog vozila „Mercedes“, kojim je upravljao A.H., rođen 1990. godine, iz Sarajeva”, naveli su.

Potom su dodali:

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (član 336. stav 4. KZ FBiH), a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja (član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH), slobode je lišen 34-godišnji vozač A.H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!