Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Gordana Memije, nema dokaza

Crna Hronika 08. dec 202213:53
Izvor: Zurnal.ba

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona obustavilo je istragu protiv Gordana Memije, sarajevskog biznismena i vlasnik firme "FotoArt" kojeg je osumnjičilo za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako piše Faktor, istraga je obustavljena jer nema dokaza da je počinio krivično djelo, navedeno je u obavijesti Tužilaštva ZDK, koju je Memija objavio na svom Facebooku.

Memija je uhapšen, zajedno sa još osam osoba u akciji koju su u martu ove godine proveli pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Tada su, osim Memije, uhapšeni i poznata manekenka Džejla Glavović – Očuz i njen suprug Mahir Očuz, te još šest osoba.

Policija je tada saopćila da se sumnjiče da su, “od juna 2020. do marta 2022. godine, na području Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo i šire, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito nabavljali, prometovali i prodavala opojna sredstva krajnjim konzumentima”.

Ispostavit će se da se radilo o ulju kanabisa koje se koristi za liječenje najtežih bolesti, a koje se u BiH nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

Memija, koji je nakon davanja izjave u policiji pušten na slobodu tada je za Faktor kazao da je utvrđeno da nema elemenata za njegovo zadržavanje i da će se odrediti njegov status u tom predmetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar