Ubijeni Kršo od ranije poznat policiji: Hapšen zbog pucnjave, bio meta bombaškog napada, ranio Benjamina Delalića

Crna Hronika 10. jun 202420:14 3 komentara
N1

Anel Kršo je muškarac kojeg je danas sa 16 metaka usmrtio N. Sarajkić.

“Završen je uviđam kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac. Osumnjičeni za ubistvo je lišen slobode. Sproveden u MUP KS radi kriminalističke obrade.” saopštili su iz Tužilaštva KS.

Ko je Anel Kršo?

Nakon kraće rasprave danas u najprometnijem šetalištu u Sarajevu Anela Kršu ubio je N. Sarajkić. Sarajkić kako saznajemo nije imao policijski dosje.

Ubijeni Anel Kršo pd ranije je poznat policiji i organima gonjenja, 3. septembra 2013. godine u Olovskoj ulici u Sarajevu Kršo je pucao na Benjamina Delalića u društvu Alena Grbe.

“Optuženi su se tog dana vozili automobilom Alfa Romeo. Grbo je bio na mjestu suvozača, a Kršo vozača. U naselju Hrasno vidjeli su u Renault Meganu Delalića, s kojim su prije bili u sukobu, te su, nakon verbalnog sukoba s njim, prešli u suprotnu traku i vozili uporedo s njim, mašući pištoljem i govoreći: “Stani, mangupe, ako smiješ” – kazao je tužilac Ljubo Badnjar, čitajući tada optužnicu.

Pročitajte još: Građani šokirani nakon novog ubistva u centru Sarajeva

– Optuženi su mu prepriječili put autom. Grbo je izašao iz auta, usmjerio pištolj u pravcu Delalićeve glave te ispalio hitac, ranivši ga u rame. Potom je Kršo izašao iz auta, prišao s lijeve strane Delalićevom autu i ispalio hitac iz pištolja u pravcu Delalićevog stomaka. Pogodio ga je u predjelu šake desne ruke, koja je bila u visini njegovog stomaka. Kršo je potom pokušavao repetirati pištolj i ispaliti još jedan hitac kako bi Delalića lišio života. Delalić ga je odgurnuo i tom prilikom je iz pištolja ispao metak. Optuženi su potom napustili mjesto događaja, prijeteći mu: “Neće se na ovome završiti.” – kazao je Badnjar.

Za ovo krivično djelo Kršo  i Grbo osuđeni su na 18 mjeseci zatvora.

Dvije godine ranije na kuću Anela Krše bačena je bomba. A istog dana bomba je bačena i na kuću Benjamina Delalića.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare