Uhapšena tri dilera iz Konjica

Crna Hronika 03. okt 202313:49 0 komentara
MUP

Dana, 03.10.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog tužilaštva Konjic, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcije „Plaža“, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba, putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994), A.A. (1994) i M.K. (1993) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

MUP

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, područja grada Konjica tokom 2023 godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.