Velika akcija MUP-a KS i Tužilaštva BiH: Dvije osobe uhapšene, treća u bjekstvu

Crna Hronika 20. sep 202209:23 0 komentara
N1/Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen A. A. rođen 1980.g. u Sarajevu, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, uhapšen je F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Uhapšeni su zadržani u službenim prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Saznajemo da se radi o Admiru Arnautoviću javnosti poznatijem kao Šmrk koji se dovodi u vezu sa izvršenjem brojnih krivičnih djela i Fahrudinu Gačanoviću trenutnom uposleniku DKPT-a, a koji je dugo godina radio kao službenik SIPA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad