Draža Petrović: Predsednik spalio Đenku

Kolumne 06. apr 201811:57 > 13:13
Izvor: N1

Ana Brnabić je tog popodneva sedela naspram predsednika Vučića koji je tog popodneva odavao utisak čoveka kome nije ni do čega, naročito ne do rekonstrukcije vlade, a posebno ne do Kosova.

Ćutao je i gledao u zid iza Ane Brnabić, jer on tako uvek, kad mu nije ni do čega, sedi čet'ri sata naspram Ane Brnabić i gleda u zid iza nje. Totalno ćutke.

-Vadio si eksere!? – pokušala je Ana od njega da izvuče neku reč, metodom koju su smislili još Topalovići u “Maratoncima” kada su se okupili da saznaju više detalja o čudnom ponašanju dede Maksimilijana.

-Pokvarila su ti se kolica pa si besan!? – nastavila je Ana s topalovićevskim propitivanjem predsednika Vučića, ali je predsednik i dalje sedeo i gledao u zid iza nje.

-Aaaaa, radostan si!? – nije odustajala Brnabić.

-Neko te uplašio!? – pitala je dalje, znajući, doduše, da predsednika ništa ne može da uplaši.

-Neki čovek te uplašio!? – nastavila je, znajući, naravno, da predsednika ništa ne može da uplaši, naročito ne neki čovek, ali je u “Maratoncima” još odavno videla da takav redosled pitanja obično dovede do priznanja kad pred sobom imate nekog ko ne progovara ni reč.

Onda je pozvala u pomoć ministra Stefanovića, osobu koja zna da rastumači čudna stanja predsednika Vučića, posebno kad ovaj ćuti, sedi čet'ri sata naspram Ane Brnabić i gleda u zid iza Ane Brnabić.

-Kad se sad nisam šlogirao! – uzviknuo je ministar Stefanović odmah po stručnom dijagnostifikovanju predsednikovog čudnog stanja.

-Predsednik spalio Đenku! – konstatovao je nepogrešivo ministar Stefanović, jerbo je i njemu ta situacija ličila na “Maratonce”, na onu scenu kad Aksentije, u predinfarktnom stanju konstatuje da je tata Maksimilijan spalio Đenku, nekog veseljaka koji je u Srbiju doneo ton-film, ali je znao da popravlja i pokvarene krematorijume.

I onda je jednog dana, dok je popravljao krematorijum familije Topalović, od dede Maksimilijana zatražio klešta, ali ga je ovaj pogrešno razumeo, te je umesto klešta povukao ručku za spaljivanje svih koji se zateknu u krematorijumu.

Politika predsednika Vučića je otprilike takva – on često povuče pogrešnu ručku misleći da čini dobro delo, pa onda posle čet'ri sata ćutke sedi ispred nekog svog i gleda u zid iza nekog svog.

Za Anu Brnabić, najmlađu članicu predsednikovog okruženja, takvo raspoloženje predsednika Vučića bilo je otkrovenje, nešto sasvim novo, pa je iste večeri, posle četiri sada sedenja naspram predsednika Vučića koji je gledao u zid iza nje, otišla na RTS, namerna da obavesti naciju kako je predsednik upravo spalio Đenku. Što će se verovatno odraziti na brzinu reformi.

Ali je u poslednjem trenutku odustala, jer ne mora nacija baš sve da zna.

-Nikada nisam videla predsednika tako razočaranog! – izjavila je Ana Brnabić u Dnevniku RTS-a, što je bio začetak nove Dnevnikove redovne rubrike: “Barometar predsednikovog raspoloženja”, koja će biti gledanija od vremenske prognoze, jer je nacija više željna da zna kako je predsednik danas, nego da l’ će sutra da pada kiša u Negotinu.

-A sada vesti iz Predsedništva Srbije… Predsednik Vučić je danas vidno besan, pomalo razdražljiv, a jutros je posle sastanka koji je trajao šest sati gađao pikslom ministra Stefanovića, ali je promašio i pogodio ministra Vulina, koji mu je vratio pikslu i zamolio ga da gađa ponovo – čitaće ubuduće spikerka Drugog dnevnika najnovije vesti u rubrici “Barometar predsednikovog raspoloženja”, naravno, ukoliko Ana Brnabić bude opravdano sprečena da se tim povodom lično obrati građanima Srbije.

U uredništvu Javnog servisa postoji ideja da u donjem desnom uglu ekrana tokom celog dana idu emotikoni predsednikovog trenutnog raspoloženja.

Svi koji redovno izmiruju obaveze prema Javnom servisu dobiće i specijalno uputstvo uz račun za struju, kako bi znali da tumače emotikone.

Dakle:

🙁 Predsedniik je tužan, ali nastavlja sa reformama

🙂 Srećan, ali ne zna tačno zašto, proverićemo, naši reporteri su na terenu

😕 Zbunjen, jer mu je Tramp poslao na razgovore nekog vršioca dužnosti zamenika pomoćnika Stejt departmenta, iako je očekivao makar vršioca dužnosti pomoćnika zamenika

:@ Ljut na nekog majmuna

:@@ Ljut na dva majmuna

:@@@ Ljut na tri majmuna

:@@@@@@ Ljut na ceo narod, posebno na 83 odsto običnih idiota i 17 odsto kompletnih idiota

:C Razočaran više nego što misli Ana Brnabić

:CC Veoma razočaran, stoji na simsu zgrade Predsedništva i pregovara sa vatrogascima koji drže neki dušek ispod njegovog prozora

😀 Smeje se ko lud na brašno, tačnije ko naprednjak na Lava Pajkića

😐 Ništa mu nije smešno

;( Raspekmezio se tokom gledanja “Nemanjića”

//?) Spalio Đenku!