Banjaluka: Dert sevdah Damira Imamovića u bašti kuće Čejvana

Kultura 10. jul 201614:38 > 14:42
Dušan Kecman

Poznati sarajevski interpretator i obnavljač stare bosanske sevdalinke na svojevrstan savremen način Damir Imamović, unuk čuvenog Zaima Imamovića, sinoć je nakon osam godina održao humanitarni koncert u Banjaluci u Centru Basok.

Koncert je održan u dvorištu stare bosanske kuće nekada poznatog banjalučkog glumca Muhameda Čejvana, koji je i sam, kao poznati pozorišni i filmski, banjalučki i jugoslovenski glumac, ostao upamćen i kao zaljubljenik u sevdalinke i instrument šargijicu, kojom je umio da dočara dert sevdah uz svoje interpretacije.

Tako je sinoć uz dert sevdah Damira Imamovića ponovo iz ove „ banjalučke bašče“ na krilima nevidljivog zefir povjetarca nad Vrbasom mili zvuk starih melodija nošen zrakom, a više od stotinu Banjalučana, od domaćih do onih iz Amerike, uživalo i sejrilo uz pjesmu i emotivni pjev sevdalinke Damira Imamovića, naravno uz velike aplauze i lica ozarena radošću kao nekada.

Karata nije bilo. Učesnici koncerta su samo davali priloge predstavnicima Centra Basok (Banjalučki socijalni centar koji se bavi obnovom kulture sjećanja, feminizmom i pravdom i solidarnošću), da se lakše prikupe sredstva da se obnovi stara bosanska kuća Čejvana i vrati joj se nekadašnji sjaj.

Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman
Dušan Kecman

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.