Sarajevsko After Film: Psihodelična nedjelja i Strava škola

Kultura 14. aug 201617:43 > 17:46
N1

Serija koncerata Sarajevsko after film u Domu mladih se nastavlja. Nedjelja, 14. august, rezervisana je za psihodeliju uz nastupe Semre, Tilawa Projecta, Weedrana i Kolor Kulture.

Weedran je jedan od pionira psychedelic trance-a u Sarajevu i BiH, a svoj kvalitet potvrdio je nastupajući sa zvijezdama elektronske muzike kao što su: Christian Varela, Terry Francis, John Acquaviva, DJ Sultan, Funk D'Void, Darren Price (Underworld), Marco Bailey i drugi. Takođe učestvuje na nekim od najvećih svjetskih psytrance festivala kao što su: SUN Festival, Lost Theory, Sonica i mnogi drugi.

Tilawa Project čine Reid Crnovšanin i Mirza Mujdanović iz Sarajeva. Danas je ime Tilawa Project već dobro poznato psytrance fanovima u BiH a naročito publici u Sarajevu, koja već zna da ih uz ovo ime očekuju energični ritmovi progresivnog i melodičnog psytrance zvuka.

U ponedjeljak, 15. augusta, također u amfiteatru Doma mladih, nastupa Strava Škola, uz Stoposto, Said5 & Pickpocket i Resident DJs. Strava Škola postoji od 2009. godine, a sastavljena je od osam mladih muzičara, koji su ukrštanjem njihova izvornog izražaja i postojećih muzičkih žanrova sa živim instrumentima, uveliko dobili na željenoj originalnosti.

Sarađivali su sa brojnim muzičarima iz naše zemlj i regiona, a neki od njih su Dino Šaran, Edo Maajka, Saša Antić, Kandžija itd.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.