Za učešće na Sarajevskoj zimi stigle 323 prijave

Kultura 06. nov 201621:24 > 21:25
Sarajevska zima

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić izjavio je da Projekat 16+ predstavlja jedan od najznačajnijih ekonomskih i civilizacijski programa koji će uticati na promjene odnosa u savremenom svijetu.

 – Sarajevska zima je posvećena ovom Projektu i ove godine smo u Kini sudjelovali u izgradnji novih odnosa u oblasti kulture i umjetnosti s partnerima koji će kroz program saradnje zasnovan na različitostima i njihovom značenju razviti zajednicu izuzetne vrijednosti za vrijeme u kojem živimo i stvaramo – istakao je Spahić.

Međunarodni centar za mir kao dio ove kreativne mreže naredne godine nastavit će da predstavlja vrhunska ostvarenja umjetnika Kine i svih zemelja koje grade Svileni put umjetnosti.

Sarajevska zima 2017 je svjetski susret najboljih umjetnika pod motom SUPSTANCA SVILE i održat će se od 7. februara do – 21. marta naredne godine.

Prema dosada 323 prispjele prijave /Evropa,Sjeverna i Južna Amerika, Azija, Australija i Afrika/Festival Sarajevska zima bit će praznik umjetnosti i inspiracija za novu urbanu kulturu i slobodu stvaralaštva.

Gostovanje umjetnika Ansambla Glasovi iz Junana je organizirano kao svojevrsna promocija Svilenog puta umjetnosti.

Program 33. Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima 2017. bit će jedinstveni susret najboljih umjetnika iz svijeta u Sarajevu i drugim bosanskohercegovačkim gradovima, saopćeno je iz pres službe Sarajevske zime.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.