Cvijanović o hit komediji "Stado"

Kultura 03. dec 201615:12 > 15:34
N1

Hit komedija Stado je rediteljski prvijenac Nikole Koje koji je proteklog vikenda sa prikazivanjem započeo u Srbiji, a sinoć je svoju premijeru imao i pred sarajevskom publikom u multiplexu Cinema City.

Gosti Novog dana bili su glumac Zoran Cvijanović i marketing menadžer Ognjen Džinić.

Cvijanović je istakao kako je najveća nagrada to što im ljudi prilaze i iskazuju pohvale. “Napravili smo film o glumcima i to je komedija koja će vas dirnuti”, rekao je.

Naveo je i kako su poruke univezalne o prijateljstvu i ljubavi.

Rekao bih da je film počeo da se snima prije 20 godina kad smo se Vesna Trivalić i ja upoznali i počeli da se družimo. Uložili smo sve naše iskustvo u to šta imamo i onda se naš život pretvorio u film“, dodao je.

Glumci su u filmu preuzeli inicijativu i postali producenti i promoteri sopstvenih ideja. To je dalo fantastične filmove Lepa sela, Ivkova slava… i sve se brzo proširilo. Karaula je prvi projekat u kojem su učestvovale sve zemlje bivše Jugoslavije. Ono što se desilo u međuvremenu je da je politika preuzela puteve do sponzora, što nije uredu. Ako političari upravljaju budžetima, onda bi sponzori trebalo da ostanu nama. Jako je teško naći para za film“, govorio je o problemima u vezi sponzorisanja Cvijanović.

Premijera filma Stado sinoć je održana u Sarajevu u Cinema Cityju, a Džinić je rekao kako je to jedan od najvećih multiplexa u Evropi, Balkana i Jugoistočne Evrope.

Partnerstvo između kino prikazivača je zapravo model kako se dolazi do ozbiljnih filmskih produkcija i filmova. Osnovni preduslov je da imate dobru priču, dobru ekipu i ovaj biznis model bi se trebao primjenjivati i dalje. Stado je povezalo sve to i doprinijelo da se otvori ta prilika za sve druge producente i glumce da sarađuju zajedno. Cineplex je poslije 30 godina ušao u jednu koprodukciju i rezultati su očigledani i to se zove dobra investicija. 50.000 gledatelja samo u Srbiji u prva dva dana i postao je regionalni megahit“, komentarisao je Džinić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.