Program SFF-a u Ljetnom kinu u Centru "Safet Zajko"

Kultura 04. aug 201716:06 > 16:11
Općina Novi Grad Sarajevo / Fena

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra danas su potpisali Sporazum o saradnji na realizaciji projekta 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) na području te općine.

Sporazumom je predviđeno da programske aktivnosti 23. SFF-a na području Općine Novi Grad Sarajevo uključuju dnevne i večernje termine projekcija.

Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18.00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Na pozornici Ljetnog kina “Novi Grad” bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina “Metalac” i redovnog programa Festivala, a sve projekcije će počinjati od 21.00 sat.

Program 23. SFF-a u Novom Gradu počinje u subotu, 12. augusta.

Načelnik Efendić je kazao da će današnjim sporazumom građanima biti lakše i jednostavnije doći do ulaznica ali i lokacija gdje se projekcije dešavaju.

“Za naše građane važno je da znaju da će svi, koji dođu na blagajnu Kina “Novi Grad” sat vremena prije početka projekcije, dobiti gratis karte osigurane od Općine Novi Grad Sarajevo, a u skladu s kapacitetima kina”, kazao je Efendić.

Direktor SFF-a Purivatra je istakao da saradnja s Općinom Novi Grad postoji već nekoliko godina, a današnjim sporazumom je unaprijeđena povećanjem broja lokacija za projekciju filmova.

“Centar Safet Zajko je zaista jedinstven ambijent i siguran sam da će projekcije ovdje biti jako uspješne”, istakao je Purivatra, te pozvao građane da dođu i pogledaju filmove i priče iz cijelog svijeta, saopćeno je iz Press službe Općine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.