'Zlatna jesen' u Mikser House u Sarajevu

Kultura 22. okt 201717:33 > 17:56
N1

Proizvodi ručne izrade, odjeća, nakit, lampe, suveniri, mnogobrojni unikati okupljeni su na jednom mjestu pod temom jeseni.

Sarajevski Mikser House domaćin je prvog marketa “Zlatna jesen”, na kojem su mnogi izlagači iz Bosne i Hercegovine imali priliku svoj rad prezentirati posjetiteljima.

Izlagači ističu kako je market odlična prilika za promociju i izravni kontakt s kupcima. Sljedeći market, koji će imati novogodišnju temu, najavljen je za prosinac.

Da bismo na neki način podržavali domaće proizvode, dizajnere. Toliko ima kreativnih ljudi, unikatnih stvari. Drago je nama da svijet može doći i vidjeti svu ovu ljepotu“, rekla je Natalia Dmitreva, Balkan Design Shop manager.

Helena Beljo, dizajnerka iz Mostara je kazala: “Mi izlažemo danas torbe i ručno oslikanu odjeću. Jako nam se sviđa ovaj koncept, Mikser industrijski stil i što je alternativnije. Jako nam se sviđa, do sad.”

Alma Sarvan, dizajnerka iz Sarajeva smatra da gradu ovakvih stvari treba puno više.

Sigurno da u gradu ovakvih stvari treba biti puno više i ne trebaju koštati hiljadu maraka mjesečno, nego prilagoditi cijene mladim ljudima, starim ljudima, koji su kreativni, koji nešto rade, koji žele izložiti. Svim ljudima je bolje kupovati direktno od umjetnika, nego kroz shopove kojekave, koji uzimaju još stoposto cijenu na to.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.