Mensura Jahić za N1: Svi moji radovi su moja djeca

Kultura 04. feb 201510:01 > 10:12
N1

Profesionalni art Magazin „Universal Colours“ sa sjedištem u Londonu i Helsinkiju, posvetio je umjetnici iz Bosne i Hercegovine Mensuri Jahić, naslovnu stranu i također šest strana magazina. Mensura je jutros bila gost Novog Dana na N1 gdje je govorila o velikom priznanju.

Sretna sam i počašćena zbog priznanja. Imala sam priliku i čast učestvovati na različitim simpozijima širom svijeta. Imala sam priliku kreirati, izlagati i družiti se sa ljudima. Nalazila sam se u zbivanju svjetske umjetničke scene“, kazala je na početku gostovanja u Novom Danu.

Kaže da joj priznanje magazina Universal Colours predstavlja veliku časti, ali i da je bila izenanđena.

Jednog dana sam dobila poziv iz Londona, da predstavim svoj rad i da žele objaviti moje radove. Urednik me nazvao i rekao da sam izabrana za umjetnika godine. Odlučio je da taj broj posveti fotografiji i ja sam se našla u žiži interesovanja“, dodala je Jahić.

O eventualnoj posjeti Sarajevu ove godine, Jahić je kazala:

Trebala sam ići u Indiju u Punjab na seminar zbog te naslovnice, ali ipak sam se odlučila za Lisabon. Naredni simpozijum su mi u Turskoj, Helsinkiju i drugim gradovima. Planiram posjetiti i Sarajevo naravno“.

Za svoje radove je vezana i kaže:

Svi moji radovi su moja djeca