Ekipa serije "Konak kod Hilmije" ne sumnja u veliki uspjeh

Kultura 25. apr 201817:17 > 17:34
Promo

Nakon Beograda, ekipa serije Konak kod Hilmije održala je projekciju i press konferenciju i u Sarajevu.

Almir Kurt, Marko Cindrić, Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović i Milena Vasić samo su neka od velikih glumačkih imena koja čine postavku, a ekipa serije ne sumnja u ostvarenje uspjeha.

Nasmijana lica i dobra energija članova ekipe serije “Konak kod Hilmije” prije prikazivanja prve dvije epizode u Sarajevu. Novo domaće ostvarenje u emitovanje kreće sedmog maja na TOP kanalu, a članovi ekipe ne kriju vjeru u uspjeh.

“Zaista smo svi oduševljeni jer nekako kad ste dugo u poslu, kad ste dugo u procesu rada izgubite osobno osjećaj da li je nešto dobro ili nije. Čekate konzumenta, čekate ljude koji će to pogledati, čekate publiku u onom najelementarnije smislu te riječi”, kazao je Emir Hadžihafizbegović.

A da će publika reagovati smijehom ukazivala je atmosfera i suradnja poznatih regionalnih glumačkih imena i mladih umjetnika iz ove branše na setu koji smo posjetili prije nešto više od mjesec dana.

Iako je priča serije smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, s radnjom se nije teško identificirati ni danas – navode iz ekipe. Priča svjedoči o tome kako nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa.

“Situacija je ovdje nažalost uvijek ista. Mi smo otišli u 1941. godinu da bi se mogli zezati s 2018. To je gomila priče o nacionalnim interesima, patriotizmima, ideologijama – a zapravo iza svega leži samo potreba da se uzme neka lova i da se dođe do pozicija moći. I to uvijek funkcioniše, ljudi će to siguran sam prepoznati. Negdje imam osjećaj da imamo seriju koja može jako dobro komunicirati s gledaocima”, mišljenje je Elmira Jukića, režisera.

“Mislim da je velika prednost ovog projekta što ima tu notu koja se bavi zezancijom odnosno skidanje tog nekog jarma sa svih, iz cijelog teritorija. Mislim da će to malo ublažiti neke tenzije koje su ljudima negdje u podsvijesti pa možda malo izbriše tu neku notu pa se svi možemo malo opustiti i uživati u životu. Mislim da je to najveća prednost ovog projekta”, ocijenio je glumac Marko Cindrić.

Do sada je snimljeno 10 epizoda serije “Konak kod Hilmije”, a nastavak snimanja planiran je za juni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.