Frljić za N1 o incidentu u Češkoj: Upozoravao sam na ovo

Kultura 27. maj 201813:18 > 15:44
Nel Pavletic/PIXSELL

Rođeni Travničanin, Oliver Frljić komentirao je za N1 upad prosvjednika na izvedbu njegove predstave "Naše nasilje, vaše nasilje" u Brnu.

“Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari”, rekao je redatelj za N1 televiziju.  

“Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna”, rekao je Frljić dodajući kako je “znakovito” što ovu predstavu još nisu imali priliku igrati u Zagrebu. 

Podsjetimo, prosvjednici iz marginalne lokalne inicijative “Pristojni ljudi”, koju češki MUP označava kao ekstremističku, nabavili su ulaznice za unaprijed rasprodanu predstavu kazališta u Brnu, pričekali desetak minuta, a onda upali na scenu i postrojili se između glumaca i publike s ciljem da spriječe izvedbu predstave. 

Na poziv organizatora festivala intervenirala je policija i naredila prosvjednicima da napuste scenu i istjerala ih iz kazališta.

Predstava je prekinuta na jedan sat, a zatim nastavljena, ali je u publici je ostalo još nekoliko “pristojnih” koji su se glasno molili, zviždali i vikali “Ne vrijeđajte Isusa!”, a njih 15 su iz dvorane izveli redari.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.