Veliko interesovanje za premijeru predstave Tri sestre

Kultura 08. okt 201812:45 > 12:48
N1

Da sala u Kamernom teatru 55 ima hiljadu mjesta mislim da bi bilo malo. Veliki interes vlada za sutrašnju premijeru - rekao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović povodom premijerne izvedbe predstave "Tri sestre" Antona Pavlovića Čehova u režiji Pjera Žalice.

On je rekao da Čehov dugo nije bio igran u sarajevskim pozorištima, istakavši kako je riječ o velikom piscu i velikoj priči.

Pjer Žalica je rekao da mu je drago što se u ovoj predstavi okreće temama koje nisu ratne, mada se predstava bavi životom.

Dodao je da je cilj bio ispričati priču, napraviti predstavu koju će publika voljeti.

Tatjana Šojić istakla je da ansambl jeste spreman za sutrašnju premijeru ali da je Čehov autor koji traži da se na njemu konstantno radi. Kako je kazala, i sutrašnja premijera će biti jedan moment u daljnjem procesu rada.

Gordana Boban navela je da se nada da će publika uživati u predstavi.

Za Maju Izetbegović je rad na ovoj predstavi ispunjenje želja, “kao da je uhvatila zlatnu ribicu”. A želje su bile, kako kaže, igrati Mašu u Tri sestre, igrati s Tanjom Šojić i Gordanom Boban, da režira Pjer Žalica i da se igra u Kamernim teatru.

Premijera predstave “Tri sestre” zakazana je za utorak u 20 sati, a reprize su 10. i 11. oktobra.

U predstavi Pjera Žalice igraju: Dragan Jovičić, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Sabina Bambur, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Senad Alihodžić, Saša Petrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.