U Sarajevu otvoren 14. Zimski salon knjige

Kultura 13. dec 201814:00 > 14:06
Anadolija

U Gradskoj galeriji ”Collegium Artisticum” u Centru Skenderija, jutros je otvoren 14. Zimski salon knjiga, a zabilježeni su i prvi posjetioci.

Zimski salon knjige, čiji je organizator TKD ”Šahinpašić” iz Sarajeva, bit će otvoren do 24. decembra, a za posjete je otvoren svaki dan od 10 do 19 sati.

Posjetioci mogu pronaći vrijedne knjige koje prezentira oko 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Snježana Hulić, voditeljica prodaje u TKD ”Šahinpašić” kazala je kako je sajam otvoren i vikendom, a ulaz je besplatan.

”Posjećenost je svake godine fantastična, zato što ljudi obično čekaju sajmove da bi mogli po popularnim cijenama kupiti knjige”, rekla je Hulić Pozvala sve zainteresirane da posjete salon knjige.

”Ovo je jedinstvena prilika da kupe knjige po vrlo niskim cijenama“, rekla je Hulić.

Među izlagačima su i Orijentalni institut iz Sarajeva, Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, Zemaljski muzej i mnogi drugi.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine, zahvalio je TKD ”Šahinpašić” na obezbjeđivanju štand za Biblioteku, na kojem danas izlažu djela snimljena u prethodnoj godini.

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica na ovom štandu samo pokazuje izdanja, a nije prodajnog karaktera.

”Vjerujem da će i na ovom Zimskom salonu knjige biti veliki broj posjetilaca koji će naći nešto zanimljivo”, rekao je Pleh koji je pojasnio kako će njihov štand posjetiti i učenici osnovnih i srednjih škola.

Uvjeren je da će biti i onih koji će poželjeti učlaniti se u Biblioteku, jedinu u BiH ovakve vrste.

Trenutno raspolaže s 28.350 bibliotečkih jedinica, a riječ je o bibliotečkom fondu koji koristi 1.380 slijepih lica širom svijeta.

O Zimskom salonu knjiga govorio je u Danu živo Azer Kurtović, direktor TKD ”Šahinpašić”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.