Bili smo na setu serije "Kosti"

Kultura 19. apr 201909:28 > 09:32
N1

Glumci, scenografi, producenti posljednjih dana u Banjaluci rade punom parom. Snima se serija "Kosti", nastavak "Mesa" koji su mnogi ocijenili kao surovo realan prikaz društva i sistema u kojem živimo.

Ovako je počelo snimanje scene u kafani na Manjači. Drugi dio trilogije Meso, Kosti, Koža snima se na više lokacija u Banjaluci i okolini. Glavne uloge serije “Kosti” su dvojica muškaraca po imenu Kosta koji imaju istu boljku, a to je preživljavanje u poslijeratnom periodu.

“Priča je o dva čovjeka, jedan koji je došao u ovaj grad a drugi je generacijama u Banjaluci. Imaju različite startne pozicije ali obojica su ranjeni iz istog oružja. Odnosno žive u vremenu koje nema ni nade ni sistema. I ta muka ih spaja”, kazao je scenarista Nikola Kolja Pejaković.

“Ovo je bukvalno globalna priča i to se dešava svugdje. Taj moj lik se nekako snalazi kao ‘Alisa u zemlji čuda’ i pokušava da pliva u toj uzburkanoj vodi dok se neke stvari ne prepletu u njegovom životu gdje on jednostavno ne vidi drugi način nego da se počne suprotstavljati tome”, rekao je glumac Jovo Maksić.

Snimanje će trajati do jula, a kroz set će proći više od 500 statista i oko 50 glumaca iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Za svoje uloge, kažu, mogu se poistovijetiti sa brojnim stvarnim likovima koje svakodnevno srećemo. Serija „Kosti“, koja će na male ekrane stići naredne godine, radi se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke.

“Ovo je većinski projekat RTS-a sa većinskim autorskim pravima na cijeli projekat, oni ga u cijelosti finansiraju. da li će ga dalje ustupati na emitovanje, ja pretpostavljam da hoće ali to nakon što završimo sve i isporučimo”, kazala je Brankica Janković, direktorica “Bosonoga produkcije”.

Prvi dio trilogije “Meso” smatra se najboljim banjalučkim filmskim ostvarenjem. Javnost ga je ocijenila kao surovo realni prikaz društva i sistema u kojem živimo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad