Očekuje se da će Sarajevski sajam knjiga oboriti sve rekorde posjećenosti

Kultura 20. apr 201916:35 > 16:38
N1

Već četvrti dan desetine hiljada posjetilaca svakodnevno dolazi na 31. Sarajevski sajam knjiga & 15. Bijenala knjige koji organizuje KJP Centar „Skenderija“ d.o.o. u saradnji sa partnerom TKD „Šahinpašić“. Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam u naredna dva dana oboriti sve rekorde.

Na sajmu učestvuje 109 izdavača, pet knjižara i jedna antikvarnica sa ponudom više od 25.000 naslova.

Za čitaoce i publiku Sajam knjige je idealna prilika da otkriju nove trendove iz domena vlastitog interesovanja, da prisustvuju promocijama i upoznaju se sa autorima i književnicima.

Sajam je za posjetioce otvoren do ponedjeljka, 22. aprila u terminu od 10:00 do 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Specijalni program koji organiziraju Međunarodni centar za mir sa Centrom “Skenderija” i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo, održat će se 23. aprila povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na platou Skenderija od 11-15 sati pod nazivom “Knjiga za ružu”.

Pozivaju se svi građani da donesu knjigu ili ružu i naprave susret sa mladim umjetnicima/stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić, uputiće poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH, saopšteno je iz KJP Centra Skenderija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad