Na Interliberu 150 tisuća posjetitelja

Kultura 18. nov 201914:19 > 14:20
Marko Prpic/PIXSELL

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju je završio 42. međunarodni sajam knjiga Interliber, na kojem je više od 380 izlagača tijekom šest dana predstavljalo svoje nove naslove, a sajmove Interliber, Reboot Infogamer i Inovu razgledalo više od 150 tisuća posjetitelja, priopćio je Zagrebački velesajam.

Ovogodišnje izdanje sajma knjiga, ističe ZV, bilježi povećanje broja izlagača za 18 posto, a izložbenoga prostora za 5 posto.

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera bilo je “Znanje i učenje”. U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održale su se rasprave “Sajam hrvatskog obrazovanja”, “Sajam svjetskog obrazovanja” i konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

U sklopu programa svaki dan održavale su se zanimljive panel rasprave poznatih književnika i različite radionice, a zanimanje publike izazvali su brojni književnici koji su se družili sa publikom. Interliber su posjetili i publici se predstavili poznati inozemni književnici poput Sharon Bolton i Frederica Martela, a prvi put u svijetu predstavljena je i slikovnica “Abeceda grupe Metallica”.

Veliki interes izazvao je dolazak najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića koji je na Interliberu predstavljao i potpisivao svoju autobiografiju.

Knjige prikupljene u akciji “Knjigodar” predane su predstavnicima Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Za vrijeme trajanja Interlibera, 14. studenog, Zagrebački velesajam proslavio je 110 godina svog postojanja i djelovanja svečanom Akademijom u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad