Upoznajte najvećeg "Šereta" i podržite paraolimpijce

Kultura 19. jun 201511:19 > 11:28
Facebook/Magacin Kabare

U subotu, 20.06.2015. godine, u sarajevskom klubu ''Gogo'' održat će se finalno takmičenje Stand up komičara amatera „Šeret“.

Za titulu najvećeg Šereta boriti će se šest takmičara iz Bihaća, Mostara i Gruda. Vanja Gredelj, Filip Ćorluka, Elvis Jusić, Emir Štrkljević, Nikola Vidović i Enes Kozličić izborili su plasman u finale, a za revijalni program organizatori su najavili i nastup specijalnih gostiju.

Osim smjehu i zabavi, finalno veče je posvećeno prikupljanju sredstava za tim Specijalne olimpijade BiH koji trebaju našu podršku za odlazak na Specijalnu olimpijadu koja će se održati od 25.07. do 2.8. 2015.godine u Los Angelesu. Bosanskohercegovački paraolimpijci su prikupili 50 medalja u različitim disciplinama, ali i dalje je najveći problem novac za putne troškove.

Tim povodom, Magacin Kabare, koji je posvećen podršci i radu sa socijalno isključenim kategorijama, odnosno inkluzivnom pristupu razvoju kulture i umjetnosti, pogotovo kroz projekat “Sit Down Comedian”, odlučio je pridružiti se ostalim udruženjima, kompanijama i pojedincima u podršci mladih bh. sportista koji su branili boje naše države na mnogobrojnim takmičenjima.

Svi znatiželjni od 17 do 21:00 se mogu družiti sa druženje sa takmičarima uz prigodan muzički program, dok finale za najvećeg Šereta počinje 21:00 sat.