Počinje 10. festival ženske umjetnosti "PitchWise"

Kultura 10. sep 201510:47 > 10:49
N1

Fondacija CURE poziva na otvorenje 10. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u BiH danas u 12 sati u BKC-u. Uživo smo bili ispred BKC-a, centralne lokacije festivala, gdje se u program javila Vildana Džekman iz Fondacije CURE.

Festival počinje u 12 sati u Bosanskom kulturnom centru, a biće otvoren panel diskusijom gdje će biti priče o feminizmu kroz naslijeđe.

U narednim danima, do 13. septembra PitchWise je spremio bogat program koji će uključivati panele, diskusije, okrugle stolove, radionice, filmove i bogat noćni program.

Gosti festivala biće umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, muzičarke, ali i feministkinje, braniteljice ljudskih prava.

Dolazit će iz BiH, cijelog regiona ali i svijeta. Pozdravit će rad PitchWise festivala, te predstaviti svoja djela.

Ovo je inače jedini festival ovakve vrste u BiH, koji pratvi sva dešavanja u regiji i BIH. Iz organizacije apeluju da kultura nema podršku države, a da se oni na ovaj način trude da mlade umjetnice žive svoj san.

Ulaz na sva dešavanja je besplatan, samo je potrebno registrovati se u BKC-u, gdje se mogu dobiti informacije o svim dešavanjaima tokom tri dana festivala.