Božo Vrećo predstavio spot za pjesmu "Jalah"

Kultura 03. nov 201513:29 > 13:36
YouTube screenshot

Tačno u podne trećeg dana mjeseca novembra svjetlost dana ugledala je nova pjesma popraćena novim spotom, "Jalah" u izvedbi bh. izvođača Bože Vreće.

Ovaj akapela izraz sevdaha, izvorne, tradicionalne muzike će uz pjesmu “Aladža” biti dio četvrtog albuma izvođača, koji bi trebao izaći naredne godine.

“Spot govori o njoj, koja se prisjeća njegovih dodira, on je napustio ovaj svijet i ona ubrzo odlazi za njim. Atmosfera je intimizirana i osjeća se moja duboka ljubav prema Tarkovskom jer su scene mračne, metafizične, mistične i okultne, no to sam ja, žena pokrivenog lica i znam da će se o spotu nadugo i naširoko pričati”, napisao je Vrećo na svom Facebook profilu.

Ubijeđen je da će spot biti voljen i omražen kao i sve što uradi i stvori jer, kako kaže, “ja živim bez laži,to sam što sam. Imam hrabrosti biti muškarac i žena istovremeno i stvarati umjetnost za one koji me zaista vole i osjećaju moju pjesmu, nikako i nikad za kamenje”, kaže. 

Režiju i montažu spota potpisuje Benjamin Dizradević, dok je Vrećo autor teksta i muzike.

“Pjesma je posvećena svim ženama koje su izgubile svog dragog, bez obzira na vjeru, mjesto i vijek iz kojeg dolaze. Pjesma evocira na neprebolnu ljubav, koje se prisjećamo i vraća iskonu.

S’ ljubavlju,
Vaš Božo Vrećo”, pojasnio je.