Pogledajte isječak iz novog filma Danisa Tanovića

Kultura 10. feb 201614:20 > 14:26
Promo

Povodom svjetske premijere novog filma Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu", koja će biti održana u okviru Takmičarskog programa Berlinskog Filmskog Festivala, održana je konferencija za medije u kinu Meeting Point na kojoj je prikazan trailer ovog filma.

Konferenciji su prisustvovali režiser filma Danis Tanović, producentica Amra Bakšić Čamo, te dio glumačke ekipe. Vođa kreativnog tima Bojan Hadžihalilović prezentovao je javnosti plakat filma. Pored toga, govorilo se o samom snimanju filma, a glumci su razmijenili svoja iskustva sa snimanja. Film je rađen po motivima dramskog teksta “Hotel Evropa” francuskog filozofa Bernara Anria Levija.

“U samoj predstavi postoji sobarica koja kuca na vrata, koja ga ometa, a ja sam onda te neke trenutke iskoristio i na njima počeo da gradim neku svoju viziju današnjeg Sarajeva, današnje BiH, moju viziju toga šta je taj atentat, i sve te priče koje se ponavljaju i oko kojih se svađamo”, komentarisao je Danis Tanović.

Vođa kreativnog tima Bojan Hadžihalilović danas je prvi put predstavio javnosti plakat filma koji je napravljen u saradnji sa ilustratorom Enisom Čišićem.

“Naravno da smo mi krenuli od stopa, koji je jedan od najboljih spomenika tako nekim važnim događajima u svijetu i kojih nema”, rekao je Bojan Hadžihalilović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.