Večeras svečana dodjela nagrada 'Večernjakov pečat'

Kultura 11. apr 201610:51 > 10:53
Facebook

Pod motom “Mostovi Europe” večeras će u Mostaru biti dodijeljene tradicionalne nagrade “Večernjakov pečat” te proglašena Osoba 2015. godine po izboru čitatelja Večernjeg lista i Ocjenjivačkog suda.

U bogatom programu, uz izravni prijenos na BHRT, RTRS, HTV4 i RTCG i više regionalnih i lokalnih TV postaja iz BiH u dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače nastupit će i poznata imena glazbene scene Bosne i Hercegovine i regije – Dalal & Deen feat. Ana Rucner i Jala, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Colonia, “Mamma mia” Dancing Queen, a 28 golubova mira poletjet će sa Staroga mosta i simbolično ponijeti prema zemljama Europske unije poruku kako BiH želi u obitelj europskih država čim prije.

Organizatori najavljuju dolazak većeg broja visokih državnih izaslanstava iz inozemstva, a očekuje se nazočnost i dužnosnika svih razina vlasti iz Bosne i Hercegovine. Između ostalih, manifestaciji će nazočiti predsjednici Slovačke i Crne Gore, Andrej Kiska i Filip Vujanović te predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg “Večernjakovog pečata” je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a medijski partner Federalna novinska agencija (FENA).

“Večernjakov pečat” i Mostarski sajam zajedno su pokrovitelji Donatorske večeri za banku koštane srži, koja će biti održana 14. travnja, u ljetnikovcu “Radobolja” u Ilićima kraj Mostara, uz izravni televizijski prijenos na BHRT-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.