SPS se oprostio od Živojinovića – Valter ne može da umre

Kultura 25. maj 201617:09 > 18:27
Tanjug/Oksana Toskić

Kompozicijom iz filma "Valter brani Sarajevo" i snažnim apluazom stranačke kolege i porodica danas su se oprostile od Velimira Bate Živojinovića, a predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je poručio da "Valter ne može da umre".

“Batu poznajem cijeloga života. Kao mlad gledao sam ga na filmovima i želio sam, kao i mnogi, da budem hrabar, neustrašiv i plemenit kao on”, rekao je Dačić na komemoraciji u organizaciji SPS.

“Kada sam ga upoznao, vidio sam da je Bata dobar, plemenit čovjek, sa snažnim smislom za humor, spreman da pomogne svima. Nije se trudio da se dopada drugima”, rekao je on i poručio da je Živojinović bio najveći jugoslovenski i srpski glumac. 

Bio je čovjek sa vrlinama i manama, koje su neizmjerno obožavali, ocjenio je Dačić i naglasio da su ga njegovim filmovi u Kini učinili mitom.

Tanjug/Oksana Toskić

Bio je drug u partiji i kolega u parlamentu, podsjetio je Dačić i dodao da se uvijek divio kako je Živojinović svoje
lice filmske zvijezde smjestio u prostor poslaničke klupe. 

Želim da mu se zahvalim što nas je uvijek pomagao, posebno te 2002. godine kada je pristao da bude predsjednički kandidat. U tom trenutku predsjednik naše stranke je pozvao da se glasa za Vojislava Šešelja i Srpsku radikalnu stranku“, napomenuo je Dačić. 

Zahvalan sam Bati jer nam je pomogao da sačuvamo našu partiju, naglasio je Dačić. 

Tanjug/Oksana Toskić

Obraćajući se supruzi, Luli Živojinović, Dačić je rekao da ona, njihova djeca Jelena i Miljko, i unuci mogu da računaju na svu pomoć i podršku SPS. 

Dačić je rekao da će Velimir Bata Živojinović biti sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju u 13 sati, a da
će se prije toga u 11 sati od njega u Skupštini grada Beograda oprostiti kolege glumci. 

Njegove kolege glumci rekli su da je Bata umio da plače bez suza. Ne znam da li sam toliki glumac da mogu da plačem bez suza, ali ne dolikuje da Batu ispratimo suzama već aplauzom, rekao je Dačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.