Vuletić najbolji režiser, Brajović najbolji glumac

Kultura 03. jun 201611:30 > 11:31
Kamerni teatar 55

Danas je svečano zatvoren prvi međunarodni teatarski festival "Dani Jurislava Korenića". Nagradu za najbolju predstavu osvojio je režiser Srđan Vuletić sa predstavom "Kad bi naglas govorili", dok je nagradu "Žan Marolt" za najboljeg glumca pripala srbijanskom glumcu Vojislavu Brajoviću.

Žiri u sastavu: Boro Stjepanović, Aleksandar Seksan, Pjer Žalica, Maja Salkić i Dženana Burek odlučio je da nagrada “Jurislav Korenić” za najbolju predstavu pripadne predstavi “Kad bi naglas govorili” po tekstu Adnana Lugonića, u režiji Srđana Vuletića.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje “Žan Marolt” osvojio je Vojislav Voja Brajoviću za ulogu Belog u predstavi “Voz”, po tekstu Cormac Mcarthya, u režiji Vojislava Brajovića.

Srđan Vuletić dobio je nagrada za najbolju režiju.

Anja Ilić proglašena je najboljom glumicom za ulogu Mice u predstavi “Mrešćenje šarana” po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina, dok je nagrada za najbolju scenografiju otišla Adisi Vatreš – Selimović za predstavu “Kad bi naglas govorili”.

Nagradu za najbolji kostim osvojila je Barbara Podlogar za predstavu “Tko se boji Virginie Woolf?”, po tekstu Edward Albeea, u režiji Vite Taufera, a specijalna nagrada za najbolji tekst pripala je Adnanu Lugoniću, saopšteno je iz Kamernog teatra 55.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.