Bh. oskarovac Danis Tanović u žiriju 50. Međunarodne nagrade Emmy

Kultura 14. sep 202218:53
Saopćenje

U Dubrovniku je održano polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy. Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominirane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mjestu vrhunske svjetske i regionalne profesionalce koji su svojom ekspertizom doprinijeli u odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

Među članovima žirija našli su se tako poznati reditelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci te ostali stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti.

Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a, te jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i nauku, Vyara Ankova. Član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy bio je i proslavljeni bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent, Danis Tanović, dobitnik Oscara za najbolji strani film ”Ničija zemlja”.

Svoj sud o projektima donosili su i scenaristica i vanredna profesorica dramaturgije na ”Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu” Danica Pajović, poznata po naslovima ”Senke nad Balkanom”, ”Žigosani u reketu”, ”Pare ili život” te Ivan Živković, reditelj i scenarista koji potpisuje brojne epizode serije poput ”Ubice mog oca”, ”Vere i zavere”, ”Koreni”, ”Vreme zla”, Državni službenik” i ”Senke nad Balkanom”.

U žiriju su se našli i poznati i cijenjeni hrvatski redatelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. S kriterijima kvalitetnog dramskog sadržaja dobro su upoznate i Zrinka Jankov glavna urednica Nove TV te Nataša Buljan, voditeljica odjela razvoja scenarija na Novoj TV, autorica i scenaristica brojnih popularnih serija poput ”Stelle”, ”Čiste ljubavi”, ”Dar Mar”, ”Kumova”. Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek čiji je film ”Murina” osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

United Media i Nova TV zahvaljuju svim gostima i članovima žirija polufinalnog ocjenjivanja u kategoriji Telenovela. Odabir za ”Međunarodnu nagradu Emmy” dugačka je procedura s ocjenjivačkim povjerenstvima koja se sastaju na raznim lokacijama diljem svijeta, a konačni kandidati za ukupno 17 kategorija bit će objavljeni u septembru, dok će dobitnici biti otkriveni na 50. ceremoniji Međunarodne nagrade Emmy, 21. novembra u New Yorku.

Članove žirija čine: Darko Drinovac, Stanko Herceg, Branko Ivanda, Zrinka Jankov, Nataša Buljan, Danijel Pek, Vyara Ankova, Danica Pajović, Ivan Živković, Nevio Marasović i Danis Tanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar