Crvenim tepihom na SFF-u prošetali i Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović

Kultura 20. aug 202120:16 > 20:18 0 komentara
F.Z. / N1

Crvenim tepihom u okviru Sarajevo Film Festivala večeras su prošetali jedan od scenarista filma "Toma" Dragan Bjelogrlić i producent filma i kompozitor muzike Željko Joksimović.

Crvenim tepihom postavljenim ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu prošetala je i kompletna ekipa filma “Toma”.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Svjetskom premijerom filma “Toma” Dragana Bjelogrlića, koji se prikazuje u okviru Open Air programa, večeras će biti zatvoren 27. Sarajevo Film Festival.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović. Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović.

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival zatvara se večeras.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!