Dešavanja iz svijeta kulture koja će obilježiti naredne dane: Od specijalnog muzičkog performansa, do gostujućih i domaćih predstava

Kultura 02. apr 202409:13 0 komentara
N1

U emisiji 'Scena' donosimo još jedan pregled aktuelnih dešavanja iz svijeta kulture u Bosni i Hercegovini.

Galerija savremenih umjetnosti Manifesto priredila je nastavak muzičkog programa ManifestoLIVE! Muzički performans pod nazivom 4×30 održan je u petak. A ono što ga čini jedinstvenim, jeste Crna kutija, u kojoj trojac T.N.C. nije imao priliku vidjeti publiku.
Insistiranje na ponavljanju sekvenci, uz uvođenje minimalnih, a ipak primjetnih tonskih i ritmičnih alteracija čini se jednom od ključnih karakteristika njihovog muzičkog rukopisa.

Baletski triptih “Infinitas” Narodnog pozorišta u Beogradu bit će izveden u utorak 2. aprila na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Tri regionalna koreografa donose različite plesne kreacije za baletski ansambl i pokazuju bogatstvo izraza baleta.

Dramska predstava “Seljačka opera” u režiji Andrása Urbána premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila. Sat i deset minuta muzike uživo na sceni, izvodi bend. Prva repriza je 18. aprila, dok su ostala igranja 13. i 17. maja.

Opširnije u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!