Dojava o bombi na festivalu “Mirdita, dobar dan” u Beogradu

Kultura 26. maj 202218:56 > 19:09 0 komentara
N1

Deveto izdanje festivala "Mirdita, dobar dan" zvanično je prekinuto jer je stigla dojava o postavljenoj bombi. Svi posjetioci i učesnici su zamoljeni da napuste Centar za kulturnu dekontaminaciju na 15 minuta kako bi policija obavila provjere.

„Evakuisat ćemo objekat, 15 minuta će policija provjeriti sve kao što je to u skladu sa redovnom procedurom, i nakon toga ćemo se vratiti i uživati u predstavi”, rekla je novinarima Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava. Festival bi zvanično trebalo da otvori predstava „Stiffler“.

Policija je danas sat vremena prije dolaska posjetilaca obavila preventivnu provjeru da li je postavljena bomba.

Istovremeno se ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju pojavila grupa onih koji protestuju zbog festivala, sa tranparentom na kojem preko srpskog grba piše “Nema predaje”.

Kako su javile reporterke N1 sa mjesta događaja, sat vremena pred početak sve je ispred Centra bilo mirno, a samo je povećano prisustvo pripadnika policije i novinara govorilo o tome da se dešava nešto neuobičajeno.

N1

Policija je mogla da se vidi već u 16 sati, razgovarajući sa organizatorima kako bi obezbjedili da sve prođe mirno, imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina kada su se okupljale desničarske organizacije i protestovale zbog festivala.

Reporterka N1 podsjeća da su se danas oglasili Zavjetnici, “koji sada kao parlamentarna stranka kažu da će se zalagati da se usvoje zakonska rješenja kojima će onemogućiti održavanje festivala, jer oni vjeruju da to nije festival koji promoviše kulturu, već nezavisno Kosovo i separatističke težnje”.

Ona podsjeća da je jučer bio nulti dan festivala, kada je otvorena izložba “Sve naše suze”, i da je sve proteklo mirno, ali pošto su se razišli posjetioci u prostoru Endžio Hab u Dobračinoj 4 stigla je dojava o bombi, koja se ispostavila kao lažna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!