Dragičević o novoj knjizi “Nesigurni”: Trebamo odbaciti voodoo self-help i okrenuti se jedni drugima

Kultura 20. dec 202311:01 0 komentara

Naklada Ljevak predstavila je knjigu ‘Nesigurni’ urednice vanjske politike N1 televizije Zagreb i kolumnistice Ivane Dragičević.

Knjiga Nesigurni naslanja se na prvijenac autorice Ivane Dragičević Nejednaki, kao jedno od rijetkih publicističkih djela u Hrvatskoj koja se hvataju ukoštac s gorućim problemima današnjice.

“Nejednakost i nesigurnost dvije su ključne teme današnjeg svijeta. Svi znamo čemu svjedočimo posljednjih 10 godina, financijska kriza, izbjeglička kriza, rat na Bliskom istoku, rat u Ukrajini… Svijet se mijenja. To su sve veliki procesi u kojima mi mali ljudi, u našim malim životima, ponekad ne znamo kako se snaći”, rekla je Ivana Dragičević jutros u razgovoru za Novi dan.

“Priča o sigurnosti i nesigurnosti je nešto što će nas vjerojatno zanimati u sljedećim desteljećima i nisam sigurna da ćemo za našeg života dočekati neka bolja i vedrija vremena”, dodaje.

Trebamo se okrenuti jedni drugima

Dragičević je objasnila zašto je podnaslov knjige ‘Self-help za današnji svijet’.

“Jer smo preplavljeni danas. Svi radimo palcima, skrolamo, samopomoć ova, ona, tabletica… Mislim da smo nama kao ljudima samopomoć mi. Mi jedni drugima kao čovječanstvo. Pitanje je nedostatak povjerenja, u medije, institucije, zdravstvo, školstvo… To je suština današnje nesigurnosti i upravo o tome piše ova knjiga, da trebamo možda odbaciti taj voodoo self-help i okrenuti se jedni drugima, pružiti ruke i graditi povjerenje.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!