Evo ko se sve večeras prošetao crvenim tepihom

Kultura 17. aug 202321:59 0 komentara
F.Z./ N1

I večeras su crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala prošetala poznata lica iz svijeta filma, kako iz BiH, tako i iz regije.

Film će “Životinja” večeras će zabilježiti regionalnu premijeru projekcijom u Narodnom pozorištu.

Grčki film “Životinja” rediteljice Sofie Exarchou, rađen u koprodukciji s Austrijom, Rumunijom, Kiprom i Bugarskom.

Film prati priču animatora u jednom otočkom all inclusive odmaralištu, pod vrelim grčkim suncem, koji se pripremaju za napornu turističku sezonu. Kalia je predvodnica čopora. Sjajni kostimi, ukrasi i plesni nastupi ispunjavaju pozornicu. Dok se ljeto zahuktava njihove noći postaju sve nasilnije, a u mraku se otkrivaju unutrašnje borbe s kojima se Kalia suočava. Ali nakon što se svjetla na pozornici ugase, predstava se mora nastaviti.

Rediteljica Sofie Exarchou istaknula je na konferenciji za medije nakon press projekcije danas kako je željela napraviti film o radu u zapadnoj Evropi u vrijeme kapitalizma. Izabrala je posao zabavljača jer joj je cilj bio pokazati iza kulisa njihov život i rad, u vrijeme godišnjih odmora kada je vrijeme za opuštanje.

Također, bitno je napomenuti novi raspored filmova u programu 29. Sarajevo Film Festivala objavljen je na web stranici Festivala, www.sff.ba, a dostupan je i pri online kupovini ulaznica na tickets.sff.ba kao i na novoj mobilnoj SFF aplikaciji.

Kupci koji su imali ulaznice za dan 16. august, kupljene ulaznice mogu iskoristiti za istu projekciju u izmjenjenom terminu; mogu kupljenu ulaznicu zamijeniti za bilo koju drugu projekciju prema raspoloživim kapacitetima, ili na Box Officeu mogu tražiti povrat novca, saopćeno je iz organizacije SFF-a.

U nastavku možete pogledati ko se to sve večeras prošetao crvenim tepihom.

F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!