Film DiCaprija i Scorsesea pozdravljen burnim aplauzom na premijeri u Cannesu

Kultura 21. maj 202319:42 0 komentara
Reuters

Dugogodišnji suradnici Leonardo DiCaprio, Robert De Niro i Martin Scorsese nastavljaju stvarati čaroliju u filmovima. Njihov posljednji projekt, istinita kriminalistička drama "Killers of The Flower Moon" s DiCapriom i De Nirom u glavnim ulogama, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu ovog vikenda, a doček nakon projekcijebio je impresivan s višeminutnim ovacijama.

Video objavljen na YouTube kanalu Filmskog festivala u Cannesu prikazuje publiku unutar Grande Theatre Lumiere kako burno plješće filmu najmanje sedam minuta, s još većim pljeskom nakon što se redatelj Scorsese zahvalio publici.

“Hvala Osageu”, rekao je Scorese, dodajući “svi koji su povezani sa slikom – moji stari prijatelji Bob, Leo, svi mi zajedno” i opisao snimanje filma kao “vrlo živo” iskustvo.

Vidno dirnut, Scorsese je nastavio govoriti kako je doživio “nevjerojatno” i “dirljivo” iskustvo kada je zahvalio publici.

Ovacije i pljesak postali su glasniji za DiCaprija, De Nira i Lily Gladstone, koji su bili prisutni na premijeri. Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins i Jillian Dion također glume u “Killersima”.

Temeljen na bestseleru Davida Granna, film je istinita kriminalistička priča “smještena u Oklahomu 1920-ih i prikazuje serijska ubojstva pripadnika naftom bogate Osage Nacije, niz brutalnih zločina koji su postali poznati kao Vladavina Teror”.

Troipolsatni film označava Scorseseov prvi iskorak u žanr vesterna i premijerno je prikazan izvan konkurencije u Cannesu. Do sada je dobio pozitivne kritike.

Film debitira u kinima s ograničenom objavom 6. oktobra, i dalje od 20. novembra. Također će biti dostupan za gledanje na Apple TV+ nakon pušanja u kinima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!