(FOTO) Pogledajte ko je prošetao crvenim tepihom posljednju noć SFF-a

Kultura 23. aug 202420:33 0 komentara
F.Z./N1

I posljednju večer 30. Sarajevo Film Festivala kao i prethodnih, crvenim tepihom su prošetale brojne poznate ličnosti. Inače, jubilarno izdanje jedne od najvećih regionalnih filmskih smotri završava se večeras ceremonijom dodjele nagrada u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Večeras je ispred Narodnog pozorišta na crvenom tepihu bio veliki broj poznatih osoba. Prošetale su ekipe filmova Takmičarskog programa, ali i mnogi drugi.

Ispred Narodnog pozorišta našli su se, između ostalih, Nermin Hamzagić, Enis Čišić, Amra Bakšić Čamo, Sarah Čerkez, Cem Demirer, Anastaseu Ștefan, Bondi Gabor, Ramona Chistruga, Iriana Adnana, Alex Sîrbu, Sonja Prosenc, Oliver Daniel Neumann, Roman Bondarchuk, Dar'ya Averchenko itd.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Inače, proteklih sedam dana trajanja ove poznate manifestacije, prodefilirale su desetine umetnika i filmskih radnika među kojima je svakako bilo i nekoliko velikih zvijezda poput holivudske zvijezde Meg Ryan, popularnog glumca i reditelja Johna Turturra, kao i scenarista, reditelja i producenata Paula Schradera, Alexandera Paynea i Elija Suleimanija.

Inače, Suleimaniju, palestinskom reditelju je prve festivalske večeri u punom Ljetnom kinu “Metalac“ dodijeljena nagrada “Počasno Srce Sarajeva“ za životno delo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Ovu značajnu nagradu dobili su i Ryan, Turturro, Schrader, Payne čiji su poznati filmovi na kojima su radili i u kojima su glumili predstavljeni na ovogodišnjem SFF-u.

Podsjećamo, 30. Sarajevo Film Festival otvoren je svjetskom premijerom filma “Nakon ljeta” bh. oskarovca Danisa Tanovića 16. augusta, a bit će zatvoren večeras, 23. augusta, dodjelom nagrada Srca Sarajeva.

Ovogodišnji SFF se održavao od 16. do 23. augusta, a u Ljetnom kinu “Metalac” večerašnja posljednja projekcija bit će film “Limeni orkestar” u režiji Emmanuela Courcola koji će početi u 21:00 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!