Humanitarna premijera filma u Bihaću i Cazinu: Zajedno za Miju – “Mia San Mia”

Kultura 01. aug 202412:18 0 komentara
Screenshot

Dugometražni dokumentarni film "Mia San Mia", režisera Sabaheta Džafice biće prikazan u Kulturnom centru u Bihaću 09. augusta 2024. s početkom u 20 sati te u Cazinu 10. avgusta u Centru za kulturu također u 20 sati.

Projekcija ima za cilj humanitarnu misiju te će sav prihod od ulaznica u oba grada biti usmjeren za liječenje Mije Mujadžić i podršci porodici Mujadžić. Ovaj humanitarni aspekt premijere filma dodatno naglašava važnost i značaj, te se poziva publika da u što većem broju dođe i podrži ovu plemenitu inicijativu.

Ulaznice su dostupne od 01. augusta u Kulturnim Centrima Bihaća i Cazina, a organizatori očekuju veliki odaziv jer je cijena ulaznice simboličnih pet konvertibilnih maraka.

Nakon uspješnog prikazivanja širom Europe i svijeta, te mnogobrojnih osvojenih nagrada na prestižnim filmskim festivalima, “Mia San Mia” je dokumentarni film koji pruža dubok i intiman uvid u svakodnevne izazove s kojima se suočavaju djeca s poteškoćama i njihovi roditelji. Priča prati porodicu Mujadžić i njihovu kćerku Miju, prikazujući njihovu borbu za bolji život. Film je već osvojio srca gledaoca širom svijeta i prepoznat je po svojoj snažnoj poruci i autentičnosti.

“Snimajući ovaj film, željeli smo pokazati ne samo borbu, već i ljubav i snagu porodica koje se suočavaju s poteškoćama. Podrška domaće publike i njihov doprinos liječenju Mije predstavlja najvažniji oblik solidarnosti i zajedništva”, rekao je direktor Sabahet Džafica i pozvao sve ljubitelje filma i građane Unsko-Sanskog Kantona da dođu jer je, kako ističe, „više od filmske večeri“.

N1

“Osim što prikazuje individualnu borbu jedne porodice, “Mia San Mia” nosi snažnu poruku o važnosti zajedništva. Film naglašava koliko je bitno da se porodice, ali i ljudi općenito, drže zajedno. Samo zajedničkim snagama možemo pružiti potrebnu podršku jedni drugima i prevladati životne izazove. Ova univerzalna poruka ljubavi, solidarnosti i zajedništva odjekuje kroz cijeli film i poziva sve nas da budemo tu jedni za druge”, saopšteno je iz Konektija Studio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!